Aankomst Sinterklaas in Amsterdam op 15 november 2020 10.00 uur live bij AT5

Amsterdam, 30 oktober 2020. Ondanks de geldende maatregelen vanwege corona, zijn Sinterklaas en de Pieten in Spanje druk bezig de koffers te pakken. Sinterklaas verwacht op zondag, 15 november 2020 om 10.00 uur aan te komen op een geheime locatie in Amsterdam. Geheim? Nou ja, de Amsterdamse televisiezender AT5 zal LIVE verslag doen van zijn aankomst! Helaas is publiek daarbij niet welkom, ook niet de lieve kindjes van Amsterdam. Kortom, Kijk naar AT5 en dan kun je alles goed zien.

Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam en kinderburgemeester Dominic ontvangen Sinterklaas en de Pieten. Zij zullen symbolisch en corona proof, de sleutel van de hoofdstad overhandigen aan Sinterklaas. En dan…. ? Dan is in Amsterdam de tijd aangebroken, dat alle kleine en grote kinderen van de stad thuis hun schoen mogen zetten en zich voorbereiden op het heerlijk avondje op vijf december.

Dit jaar zijn slechts 26 mensen betrokken bij de intocht, in tegenstelling tot 2019 toen waren er ruim 1.100 vrijwilligers. Een kleine groep vrijwilligers bereidt de aankomst van Sinterklaas in 2020 voor in nauwe samenwerking met talloze diensten van de gemeente Amsterdam. Naast de komst van Sinterklaas, organiseert de Stichting Sint in Amsterdam (SSIA) ook dit jaar vele maatschappelijke activiteiten, natuurlijk corona proof en zonder publiek, die op een later tijdstip bekend worden gemaakt.

De website en de sociale media worden door de Pieten opgepoetst. Zij hopen dat deze op 9 november ‘live’ kunnen gaan. Wilt u op de hoogte blijven, dan kunt u, of kunnen uw lezers/kijkers ons volgen via https://linktr.ee/sintinamsterdam